Maak een afspraak
Home / FAQ

Veelgestelde vragen

faq icon
Wat moet ik doen als er schimmel op de muren zit?

Muren goed reinigen zodat de schimmel weg is en de ondergrond laten drogen. Schilderen met een isolerende primer. De primer minimum 8 uur laten drogen en dan afwerken met 1 of 2 lagen Amicala Clean Mat (deze is goed afwasbaar).

faq icon
Kan ik de muren van de badkamer ook schilderen met Amicala?

Amicala Clean Mat kan gebruikt worden in de badkamer. Ondergrond steeds nakijken op barsten en/of oneffenheden en eventueel bijwerken met de gewenste producten. Nieuwe of bijgewerkte muren eerst behandelen met grondverf, Amicala Primer Mur. Nadien 2 lagen Amicala Clean Mat aanbrengen (deze verf niet gebruiken in de douche).

faq icon
Kan ik mijn deur en ingemaakte kast in dezelfde kleur schilderen als mijn muur zonder dat ik verschil zie?

Met Amicala Lak Mat kan je zowel muren als deuren en kasten schilderen. Dit is een doorwerksysteem waardoor je geen verschil krijgt in kleur en/of glansgraad.

faq icon
Kan ik alle kleuren onderling combineren?

Het Amicala kleurenpalet is een makkelijk combineerbaar basispakket. Per kleurreeks gaan de kleuren in degradé van licht naar donker in dezelfde tint, waardoor deze perfect combineerbaar zijn. Ook de kleuren van verschillende reeksen zijn meestal onderling combineerbaar. Bij twijfel, aarzel zeker niet ons kleuradvies aan te vragen.

faq icon
Hoe verloopt een kleuradvies?

Een kleuradvies wordt gegeven op het door u gevraagde adres. Na een afspraak komen wij op afgesproken datum en uur langs. Wij overlopen de ruimtes die u wil schilderen en maken samen met u een kleurselectie per ruimte. De kleurstaaltjes van de gekozen kleuren krijgt u van ons aangeboden. Het advies zal u achteraf gemaild worden.

faq icon
Kan ik de Amicalaverf ook in andere kleuren verkrijgen?

Zeker, de meeste kleuren kunnen in Amicalaverf gemaakt worden. Wil uw dochter bv. een knalroze prinsessenkamer, laat ons dan even weten over welke kleur het gaat en wij kijken na wat we voor u kunnen doen.

Nog steeds vragen?

Onze experts helpen je graag verder bij het maken van de juiste keuze.